Cardoen zet zijn ambities kracht bij en wordt lid van een Europees netwerk

Cardoen, bekend als de grootste zelfstandige autodetailhandelaar in België, wordt lid van Aramisauto.com. Deze Europese groep is gespecialiseerd in de onlineverkoop van tweedehandswagens. De huidige aandeelhouders van Cardoen, KeBeK en de familie Cardoen, hebben een overeenkomst over de verkoop van hun aandelen aan Aramisauto.com, dat al actief is in Frankrijk en Spanje.

Guillaume Paoli en Nicolas Chartier, de oprichters van Aramisauto.com, verklaren: “Het is onze ambitie om de beste en handigste oplossing in Europa te worden om een auto te kopen. Cardoen deelt dezelfde ambitie en dezelfde waarden als Aramis, en we hebben een vergelijkbare zin voor ondernemen. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teams van Cardoen.”

De marktpositie versterken

Cardoen heeft een omzet van 160 miljoen euro en verkoopt meer dan 13.000 auto's via zijn website en 13 autosupermarkten.  De onderneming biedt een ruime keuze van 25 automerken aan volgens het concept van de laagste prijs, dat al bekend is bij 80 procent van de Belgische klanten.

Dankzij het nieuwe partnerschap zal Cardoen zijn groei kunnen bestendigen, vooral door de online ervaring van Aramisauto.com in combinatie met het ‘laagste prijs’ concept.

Geen grote operationele veranderingen

Het huidige management van Cardoen blijft aan het hoofd van de onderneming staan.  Aan de arbeidsvoorwaarden van het personeel van Cardoen verandert niets.

De missie en het merkimago van Cardoen blijven dezelfde, en de onderneming blijft haar netwerk van autosupermarkten vergroten. Zo openen de komende zes maanden nieuwe vestigingen in Geel, Charleroi en Luik hun deuren.

“Door de snelle groei van Cardoen in België waren we op zoek naar een ruimere, Europese dimensie. Met Aramisauto.com hebben we de juiste partner gevonden. Ze hebben veel ervaring met e-commerce en de onlineverkoop van auto's. Dankzij deze extra knowhow kan Cardoen zijn doel nog sneller verwezenlijken: aan klanten de handigste manier bieden om een auto te kopen, met een sterkere interactie dan ooit tussen de website en ons netwerk van autosupermarkten”, aldus Wim Vos, CEO van Cardoen.

 De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Belgische regelgevende instanties.

 

----

Over Aramisauto.com

Sinds zijn oprichting heeft Aramisauto.com de aankoop van tweedehandswagens (volledige aankoop online, 100 % geld-terug-garantie, opgeknapte tweedehandswagens) getransformeerd. De onderneming reikt haar klanten eenvoudige, unieke en vernieuwende oplossingen om een auto te kopen aan. Aramisauto.com biedt op zijn onlineplatform meer dan 2000 auto's van meer dan 30 merken aan en heeft in 2017 meer dan 36.000 voertuigen op de markt gebracht. De onderneming stelt 500 mensen tewerk en heeft sinds haar oprichting meer dan 170.000 klanten bediend. Kom op onze specifieke website voor journalisten en influencers meer te weten over hoe Aramisauto.com de autodetailhandel verandert. newsroom.aramisauto.com

 

Over Cardoen

Cardoen heeft dertien autosupermarkten in heel België, waarvan zes eigen winkels en zeven via een franchiseovereenkomst. Ongeveer 85 procent van de verkochte auto's zijn nieuwe auto's, 15 procent zijn jonge tweedehandswagens. Het aanbod bestaat uit 25 merken, met een gemiddelde detailhandelprijs van 15.000 euro per auto. Alle 1500 wagens in voorraad zijn ook beschikbaar op de website. Cardoen verkoopt ongeveer 13.000 auto's per jaar. Klanten komen naar Cardoen omwille van het ‘laagste prijs’ concept en de keuzemogelijkheid uit meerdere merken (‘multibrand choice’).  Klantenbehoud wordt gecreëerd door de onderhoudsgarages, verlengde garanties, verzekeringsdiensten en financiering. Ze heeft een unieke positie, als marktleider in België met een aanbod van verschillende merken. Cardoen heeft een heel sterke naamsbekendheid en een krachtig imago in België. Meer info op www.cardoen.be.


Over KeBek

KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat investeert in solide, middelgrote bedrijven met een identificeerbaar potentieel voor verdere groei en waardecreatie. KeBeK ondersteunt het managementteam van de bedrijven in zijn portefeuille actief bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie. KeBeK neemt meestal controleparticipaties, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. In de portefeuille van KeBeK zitten momenteel acht bedrijven. Het fonds wordt beheerd door vier vennoten, die al jarenlang samenwerken en een bewezen staat van dienst hebben in de risicokapitaalwereld. De financiële middelen van KeBeK worden verschaft door vooraanstaande institutionele investeerders, family offices en succesvolle ondernemers.

 

Contacteer ons
Over Cardoen

Cardoen heeft zestien autosupermarkten in heel België. Ongeveer 85 procent van de verkochte auto's zijn nieuwe auto's, 15 procent zijn jonge tweedehandswagens. Het aanbod bestaat uit 25 merken, met een gemiddelde detailhandelprijs van 15.000 euro per auto. Alle 1000 wagens in voorraad zijn ook beschikbaar op de website. Cardoen verkoopt ongeveer 13.000 auto's per jaar. Klanten komen naar Cardoen omwille van het ‘laagste prijs’ concept en de keuzemogelijkheid uit meerdere merken (‘multibrand choice’).  Klantenbehoud wordt gecreëerd door de onderhoudsgarages, verlengde garanties, verzekeringsdiensten en financiering. Ze heeft een unieke positie, als marktleider in België met een aanbod van verschillende merken. Cardoen heeft een heel sterke naamsbekendheid en een krachtig imago in België. Meer informatie op www.cardoen.be

 


Cardoen
Boomsesteenweg 950-958 2610 Antwerpen