Nieuwe Waalse filialen van autosupermarkt Cardoen succes dankzij online showroom

Nieuwe Waalse filialen van autosupermarkt Cardoen succes dankzij online showroom

De nieuwe Waalse filialen van autosupermarkt Cardoen in Luik en Charleroi zijn nu al een succes dankzij de online showroom. Cardoen telt in totaal 16 autosupermarkten over heel België. Hiermee bereikt het bedrijf nu al haar groeivisie voor 2020. 

Door 2 nieuwe vestigingen te openen in Luik en Charleroi breidt de autosupermarkt haar Waalse aanwezigheid verder uit. Cardoen heeft nu 5 vestigingen in Wallonië (Bergen, Namen, Doornik, Luik en Charlerloi), 8 in Vlaanderen en 3 in de Brusselse rand. 

Wim Vos, CEO van Cardoen: “De uitbreiding in Wallonië was een logische keuze. De laatste jaren groeide het aantal websitebezoekers uit Wallonië sterk. In 2018 bereikte Cardoen.be 30% meer Waalse consumenten dan in 2017. Om deze klanten ook in een fysieke locatie te kunnen verwelkomen, hebben we er een prioriteit van gemaakt om in Luik en Charleroi nieuwe vestigingen te openen.” 

Het succes van de online en digitale autosupermarkt 

Jaarlijks surfen 3.000.000 mensen naar de website van Cardoen. Dat zijn 60.000 bezoekers per week. 15 % van alle aankopen bij Cardoen starten via de website. De volledige stock van Cardoen, met meer dan 1.000 wagens, kan je bekijken, reserveren voor een proefrit én ook aankopen in de online showroom.  

De populariteit van de nieuwe locaties bleek al voor de officiële opening. Jerome Bousman, regionaal verantwoordelijke voor Cardoen: “Van zodra onze klanten op onze website zagen dat de filialen in Charleroi en Luik open waren, hebben we dat in de toonzaal en onze mailbox gevoeld. Nog voor de officiële opening in Charleroi liepen de eerste klanten tussen de schilders door naar binnen om er hun nieuwe wagen te bestellen die ze online bekeken in de showroom. Ook in onze fysieke showrooms spelen we in op de digitale beleving van de bezoeker. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld op grote schermen wagens uit andere showrooms bekijken. Met foto’s, filmpjes en 360° opnames krijg je een totaalbeeld van de auto’s zonder ze ter plekke te bekijken.”  

- Noot voor de redactie -

Cardoen in cijfers

  • 16 autosupermarkten 
  • 85% van de verkochte wagens zijn nieuw 
  • 15% van de verkochte wagens zijn tweedehands 
  • 25 merken in het aanbod  
  • EUR 15 000 : gemiddelde detailhandelprijs 
  • 1000 wagens in voorraad, ook beschikbaar in de webshop 
  • 13 000 wagens per jaar worden verkocht bij Cardoen 
  • Het dienstenaanbod bestaat uit onderhoudsgarages, garanties, verzekering en financiering.  
Contacteer ons
Laura Suetens PR Consultant, youEngine
Ivo Willems Commercial Director, Cardoen
Laura Suetens PR Consultant, youEngine
Ivo Willems Commercial Director, Cardoen
Over Cardoen

Cardoen heeft 16 autosupermarkten in heel België. Ongeveer 85% van de verkochte auto's zijn nieuw, 15% zijn jonge tweedehandswagens. Het aanbod bestaat uit 25 merken, met een gemiddelde detailhandelprijs van 16.000 euro per auto. Alle 1000 wagens in voorraad zijn ook beschikbaar op de website. Op 5 jaar tijd verdubbelde Cardoen het aantal verkochte wagens in België, met in 2019 14.000 verkochte wagens. Klanten komen naar Cardoen omwille van het ‘laagste prijs’-concept en de keuzemogelijkheid uit meerdere merken (‘multibrand choice’).  Klantenbehoud wordt gecreëerd door de onderhoudsgarages, verlengde garanties, verzekeringsdiensten en financiering. De autodealer heeft een unieke positie, als marktleider in België met een aanbod van verschillende merken. Cardoen heeft een heel sterke naamsbekendheid en een krachtig imago in België. Meer informatie op www.cardoen.be.


 

Cardoen
Boomsesteenweg 950-958, 2610 Antwerpen