Co-piloten samen achter het stuur bij Cardoen

Co-piloten samen achter het stuur bij Cardoen

Ivo Willems en Wim Bruggeman gaan Cardoen leiden als duo

Wilrijk, Antwerpen – Ivo Willems en Wim Bruggeman worden door Guillaume Paoli van de Aramis groep gevraagd om vanaf 1 augustus samen de dagelijkse leiding bij Cardoen op zich te nemen. Met samen meer dan 30 jaar ervaring bij de autosupermarktketen zullen zij als team het dagelijkse bestuur opnemen. Hun voorganger, Wim Vos, kwam in augustus 2016 aan de leiding van Cardoen en geeft nu de fakkel door.

Wim Bruggeman en Ivo Willems gaan als duo autosupermarktketen Cardoen besturen. Zij nemen vanaf 1 augustus de taak over van Wim Vos. De twee zijn geen onbekenden voor de medewerkers van Cardoen. Wim Bruggeman is er al 19 jaar aan de slag als operationeel directeur. Ivo Willems is sinds elf jaar commercieel directeur en hét gezicht van de autosupermarkt. Samen zullen ze de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening nemen, op vraag van en in nauwe samenwerking met Guillaume Paoli van Aramis, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Cardoen. Hiermee wordt duidelijk dat na de overname van Aramis, Cardoen haar eigen weg verder kan uitgaan en haar eigenheid kan bewaren.

Ivo Willems legt uit waarom zijn samenwerking met Wim Bruggeman een meerwaarde voor Cardoen betekent: “Het grote probleem van veel zaakvoerders is dat ze eenzaam aan de top staan. Ze moeten veel beslissingen alleen maken. In ons geval kunnen we de zaken langs 2 kanten bekijken en kunnen we elkaar ondersteunen. Dat uit zich ook praktisch: Wim en ik zullen fysiek dezelfde ruimte delen. Zo zijn we steeds op de hoogte van waarmee de andere bezig is. Wim neemt de meer operationele kant voor zijn rekening en ik de commerciële, al zullen we alle beslissingen wel samen nemen. We worden in onze nieuwe rol ondersteund door onze collega’s van de Aramis groep, die heel open hun ervaring delen en ons mee laten profiteren van hun slagkracht.”

In 2016 ging Wim Vos aan de slag bij Cardoen. Hij werd toen aangeduid als onafhankelijk bestuurder en ondersteunde zo het bedrijf strategisch, vanuit de raad van bestuur. Na enkele maanden nam hij het roer over van toenmalig CEO Karel Cardoen. De taak van Vos was om de overname van Cardoen door het Franse Aramis in goede banen te leiden. Wim Bruggeman vertelt dat dit cruciaal was voor het bedrijf: “Wim Vos heeft Cardoen door een historisch belangrijke periode geleid. Hij was de juiste man, op de juiste plaats, op het juiste moment. Vaak is het zo dat bij een overname bedrijven stilstaan. Dat was bij ons totaal niet zo. Doordat Wim Vos  zich focuste op de overname konden Ivo en ik ons blijven concentreren op de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Cardoen groeit nu sinds 2008 en we hebben dat ook tijdens deze overname mooi kunnen doorzetten.” Na een intensieve transitieperiode van een jaar geeft Vos de fakkel door en blijft hij de raad van bestuur strategisch adviseren.

Wim Vos blikt tevreden terug op zijn periode als CEO bij Cardoen: ”Het was een eer om gedurende tweeëneenhalf jaar te kunnen meewerken aan de groei van Cardoen. Ik heb de Cardoenisten leren kennen als zeer gedreven mensen, die altijd bereid zijn om een tandje bij te steken. De échte succesfactor van Cardoen zijn daarom de werknemers, dat bewijzen zij elke dag, 365 dagen lang.”

Noot voor de redactie

Over Aramis

Aramis Auto verwierf Cardoen in juli 2018 en sindsdien is het Belgische bedrijf een dochteronderneming van deze Franse online auto verkoper. Aramis auto heeft de ambitie om samen met Cardoen de autoverkoop in Europa gemakkelijker te maken. De groep heeft in Frankrijk 30 verkooppunten, maar is vooral online actief. In 2018 werd 50% van de 36.000 verkochte wagens telefonisch of online verkocht.  Naast Cardoen in België maakt ook Clicars in Spanje deel uit van deze autogroep. De ambitie van Aramis is om in heel Europa een netwerk uit te rollen dat een klantvriendelijker en goedkoper alternatief kan zijn voor de klassieke autodistributie. Aramis waakt erover om know-how te delen, maar de lokale eigenheid van elk bedrijf te bewaren.

https://www.aramisauto.com/

Contacteer ons
Over Cardoen

Sinds de oprichting in 1949 is Cardoen autosupermarkt uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de markt van nieuwe en tweedehandswagens. Bij Cardoen kan je terecht voor meer dan 1.000 wagens van 25 verschillende merken onder één dak. De autosupermarkten zijn 7 dagen op 7 geopend, en online kan je 24/7 een wagen aankopen. Cardoen garandeert ook de laagste prijs op elke 2dehands- en nieuwe wagen. Vind je ergens je wagen goedkoper, dan betaalt Cardoen het verschil terug. Aan de andere kant garandeert Cardoen ook de beste prijs als je je eigen wagen aan het bedrijf verkoopt of je nu een auto koopt of niet.  Alle beschikbare wagens zijn terug te vinden en te bestellen via de website www.cardoen.be . Sinds 2020 levert Cardoen ook wagens aan huis. In november 2021 opent Cardoen zijn eerste herconditioneringscenter in Wilrijk. Op termijn wil het daar meer dan 15.000 wagens per jaar herconditioneren voor de tweedehandsmarkt.

Cardoen is sinds 2018 onderdeel van de Europese Aramis Group dat actief is in onder meer België, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Sinds midden 2021 is Aramis ook genoteerd op de beurs van Parijs. 

Cardoen
Boomsesteenweg 950-958, 2610 Antwerpen